Diensten & advies

Schrijven
Het komt nogal eens voor dat er een stukje geschreven moet worden. Voor het personeelsblad bijvoorbeeld of het mededelingenbord, een persbericht of een beleidsnotitie. Leesbaar schrijven is een techniek die we u kunnen leren, waarbij we doel en lezer scherp voor ogen houden. U kunt tijdens het coachingstraject aan de slag gaan met uw eigen schrijfwerk. Daarnaast doet u, als dat nodig is, oefeningen zodat u bepaalde schrijfkneepjes goed onder de knie krijgt. Denk aan het wisselen van perspectief of tijd of denk aan de verschillende manieren waarop het begin kan beginnen.


Nederlandse taal
De spellingscorrector kan veel voor u doen, maar echt niet alles. Bij ons is op het gebied van de Nederlandse taal veel mogelijk. U kunt geholpen worden met spelling en stijl. We kunnen u ook op weg helpen met het schrijven van uw eigen (levens)verhaal. Een traject Creatief Schrijven behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Opfriscursus Nederlandse taal
Weet u nog hoe het zit met ‘t Kofschip? Of heet dat ding nu taxikofschip? En wat moet u daar nogal weer mee doen? Hoe spelt u de Engelse werkwoorden en wat is er nogal weer veranderd met de tussen-n? Is het kippensoep of kippesoep? Al deze zaken, en nog veel meer, komen aan bod tijdens een opfriscursus Nederlandse taal. In overleg met u kunnen wij de cursus aanpassen aan uw wensen. De cursus wordt bij u in het bedrijf gegeven, waardoor er in ieder geval geen reistijdverlies is.

Tekstservice
Wij schrijven, corrigeren of redigeren uw tekst. Of het nu om een folder, brochure, jaarverslag, personeelsblad of website gaat. Door de kleinschaligheid van ons bureau zijn de tarieven laag. Door het persoonlijke contact krijgt u wat u wil tegen een vooraf afgesproken prijs.

Tekstadvies
Wat u ook wilt met uw tekst, zolang het in het Nederlands is, helpen wij u graag. Wij letten op het doel van uw tekst en kijken naar wie uw lezer is. Of het nu om e-publishing, e-marketing of een sollicitatiebrief gaat. We helpen u met een goed cv zodat uw brief én cv er net even uitspringen en u uitgenodigd wordt voor het sollicitatiegesprek.