Persberichtenservice

Persberichtenservice

Publiciteit voor weinig geld

U hebt een bedrijf en u hebt behoefte aan wat publiciteit? Ik kan u helpen door een persbericht voor u te schrijven. Een persbericht is een feitelijk artikeltje over iets met nieuwswaarde. Daar mag een foto bij. Persberichten moeten voldoen aan bepaalde eisen, anders zal een beetje journalist het bericht direct terzijde leggen. Een goed persbericht is een leuk artikel, neutraal van toon en klaar om in de krant te zetten. Het kost de krant, het huis-aan-huisblad of het tijdschrift nauwelijks moeite en het is toch een stukje bladvulling. De krant tevreden, u tevreden!

Voorbeeld
Stel, u handelt in graszoden en u wil graag wat meer klanten. Onlangs kocht u een nieuwe tractor die heel zuinig loopt en daarmee dus goed voor het milieu is. Uw artikel is geboren: ik schrijf een persbericht over uw duurzame graszoden en het huis-aan-huisblad is zo vriendelijk dit bericht te plaatsen. Foto erbij en alle partijen zijn tevreden.

Ander voorbeeld
In de winter verkoopt u geperste houtblokken voor de open haard. Met zo’n blok kan men langer stoken dat met een gewoon houtblok. Zeker voor mensen die in de stad wonen, is zo’n blok een ideale oplossing. Minder rommel, makkelijk op te bergen. Leuk voor een persberichtje.

Hebt u een leuk nieuwtje? Dan wil ik graag uw persbericht schrijven. Helaas kan ik u niet garanderen dat het bericht geplaatst wordt, maar de kans is groot! Soms wil een krant graag dat u in ruil voor plaatsing van het persbericht een advertentie plaatst. Die afweging maakt u zelf.